Friday 13 April 2012

Pieczone kieszonki z serem brie na jeden kęs /Bite-sized baked brie pockets

Bardzo lubię połączenie sera pleśniowego z dżemem, ale i też wiadomo, że gotowe ciasto francuskie nie może nie wyjść. Z połączenia tych dwóch założeń wyszło to, czyli pieczone kieszonki z serem brie na jeden kęs. Szybka słodka przekąska o ciekawym smaku. Jacyś chętni? ;)


I really like the mix of brie cheese and jam, and of course, you know that bought puff pastry just can't turn out wrong. When we combine these two statements together, we have bite-sized baked brie pockets. Fast and sweet snack with an interesting flavour. Any volunteers? ;)


Składniki:
  • 1 opakowanie zimnego ciasta francuskiego
  • 1/2 sera pleśniowego brie
  • 1/3 szklanki dżemu z czarnej porzeczki (lub jakiegokolwiek, który lubicie!)
Pokroić ciasto francuskie na 24 prostokąty równej wielkości, które po złożeniu utworzą 12 prostokątnych kieszonek. Na ciasto połóż mały plasterek sera brie. Następnie, nałóż na to pół łyżeczki dżemu.  Wziąć prostokąt ciasta i lekko go rozciągnąć w palcach i położyć na reszcie kieszonki. Brzegi połączyć za pomocą widelca. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni c.  Kieszonki wyłożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12-14 minut aż będą złocisto-brązowe. Potem wyciągnąć je z piecyka, wystudzić i są gotowe do jedzenia. 
Smacznego! :)


Ingredients:
  • 1 sheets puff pastry, thawed but still cold
  • 1/2 wedge of brie, cold
  • 1/3 cup blackcurrant jam (or any flavor you fancy!)
Cut a sheet of puff pastry into 24 little rectangles that will create 12 little rectangle pockets. Place a small sliver of brie. Top with about 1/2 teaspoon of cherry jam.  Take another square of puff pastry and press between your fingers to make the rectangle slightly bigger.  Place puff pastry on top of the cheese and jam.  Use a fork to press the edges together. Make sure to seal the edges well by crimping with the fork. Place a rack in the center of the oven and preheat oven to 375 degrees F.  Place prepared brie bites on a parchment paper. Bake for 12 to 14 minutes or until golden brown. Remove from the oven and allow to cool slightly before serving.

 xoxo,
Agnieszka

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...